Samsun TSO ve Samsun TB'nın Yeni Hizmet Binasının Açılışına Katılım Sağlandı.




18 Mayıs 2022, 00:00

18.05.2022-SAMSUN

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Ticaret Borsası ortak hizmet binasının açılışı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da teşrifleriyle görkemli bir törenle gerçekleşti.Açılışa Yönetim Kurulu Başkanımız Mahmut Bülent AYBAK, Başkan Yardımcılarımız Halis YILMAZ ve Macit Mustafa Uçar ile Genel Sekreterimiz Muttalip ALTUNAY katılım sağladılar. 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Ticaret Borsası yeni hizmet binasının açılışı, görkemli bir törenle ve yoğun bir katılımla hizmete açıldı. Açılışa Yönetim Kurulu ile birlikte katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı  M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Odanın ve borsanın bir arada olması Türkiye’de çok nadir bir durumdur. Bu birlikteliği Samsun’da güzel sağlamışsınız. Bu eserin ortaya çıkmasıyla burada Samsun’un ekonomisine hizmet edilecek. Bugün üniversiteden girişimcilikle alakalı gençlerle sohbet ettim. Samsun’da üniversiteden doktora unvanı almak büyük bir onur. Ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir, 'Rifat’ı Samsunlu yapalım' demiş. Benim için büyük bir onur bu. Bana 'fahri hemşehrilik' verdiniz. Artık ben de Samsunluyum, artık Ankara’da Samsunlu bir hemşehriniz var. Yapabileceğim bir şey olursa her zaman sizlere yardım etmeye hazırım” dedi.

Murzioğlu’ndan “Güçlü Samsun, Güçlü Türkiye” vurgusu

Açılışta konuşan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bölgenin kültürel ve ticari bağlamda buluşma noktası olan, Anadolu’nun Karadeniz’e açılan kapısı Samsun’da 100 yılı aşkın bir süredir hizmet veren Samsun Ticaret ve Sanayi Odası şehrin ve bölgenin kalkınmasına katkı veren en önemli aktörlerden biridir. Göreve geldiğimiz andan itibaren istedik ki “Güçlü Samsun, Güçlü Türkiye” anlayışımıza yakışan, üyelerimize daha donanımlı bir ortamda hizmet verebileceğimiz, Samsun ekonomisinin temsil yüzü olarak ulusal ve uluslararası düzeydeki konuklarımızı modern bir çehreyle karşılayacağımız büyüyen ve gelişen Samsun’a yakışır bir eser kazandıralım. Bu amaçla meclisimizin oluru ve camiamızın desteğiyle kardeş kurum Samsun Ticaret Borsası birlikteliğinde çıktığımız bu yolda nihayete ermenin gururunu paylaşıyoruz. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak 121 yıl önce doğmuş olsak da bizim fikirlerimiz, ideallerimiz ve inancımız her daim genç kalacaktır. Diliyorum bu yeni bina Samsun ve ülkemiz için katma değer sağlayacak yeni projelere, güzel işlere, bambaşka ilklere vesile olur. Bizler yine bu çatı altında, 'Güçlü Samsun, Güçlü Türkiye' hedefiyle; Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı ‘Vatanını En Çok Seven, İşini En İyi Yapandır’ sözü doğrultusunda Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı kurumsal anlamda daha yüksek bir seviyeye taşımaya gayret edeceğiz. Şehrimiz adına tarihi bir anı paylaştığımız bugün, bağımsızlık meşalesinin yakılmasının 103. yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Millî Mücadele kahramanlarımızı sonsuz saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Milli değerlerin ışığında Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyeti’ni sonsuza dek koruma görevi emanet edilen Türk gençliğinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” dedi.  
 

Dualarla hizmete açıldı

Konuşmaların ardından kurban kesilerek dualar edildi. Daha sonra da açılışa katılan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek, Neslihan Hancıoğlu, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, protokol üyeleri hep birlikte açılış kurdelesini kesti. Açılışa ayrıca, protokol üyeleri, Türkiye’nin dört bir yanından gelen Oda ve Borsa Başkanları ve Yöneticileri, iş dünyasının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.