Takograf(Dijital Ehliyet) Kartı Artık Niksar TSO’da Verilebilecek.




18 Ekim 2021, 00:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği,  Sayısal Takograf(Dijital Ehliyet) işlemleri yapabilme konusunda Niksar Ticaret ve Sanayi Odası’na yetki verdi. 

Oda olarak yapılan girişimler neticesinde Takograf Kartı (Dijital Ehliyet) işlemlerini üyelerinin hizmetine sunmaya başladıklarını ifade eden Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bülent AYBAK, “Üyelerimiz sayısal takograf kartı hizmetini daha önceden il merkezinden alıyorlardı. Bu durum üyelerimiz için işlerinin aksamasına neden olabiliyordu. Odaca yaptığımız girişimler neticesinde üyelerimizin sayısal takograf kartı temin etme konusunda yaşadıkları bu zorluklardan kurtulması için artık bu hizmeti Odamız bünyesinde vermeye başladık. Üyelerimiz, dijital takograf cihazlarında kullanılan sürücü kartları ve diğer ilgili kartların başvurularını bundan böyle il merkezine gitmelerine gerek kalmadan Odamıza yapabilecekler.” dedi.

Hizmet sınırlarının sürekli genişlediğini, üyelerin hizmetlere daha kolay erişim sağlaması için  çaba gösterdiklerini belirten Niksar TSO Başkanı Mahmut Bülent AYBAK, “Uluslararası ticaretin en önemli unsurlarından birini oluşturan karayolu ile uluslararası eşya taşımacılığını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan hükümler gereğince yürürlüğe giren sayısal takograf uygulaması kapsamında Odamız yetkilendirilmiştir. Karayoluyla taşımacılık yapan araçlarda kullanılan aracın hızı ve kat edilen mesafe gibi bilgileri otomatik olarak kaydeden takograf cihazlarının araçlara takılarak, araçların karayolunda seyri sırasında sürücülerin trafik güvenliğine ve sürüş hassasiyetine uyma zorunluluğunun yerine getirilmesini sağlayan takograf cihazı kartlarını odamızdan üyelerimiz kolaylıkla temin edebilecekler. Üyelerimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.