Ahilik Haftası Kutlamaları yapıldı




17 Eylül 2018, 09:30

16/09/2018 NİKSARTSO Tokat Valiliği, Niksar Kaymakamlığı, Niksar Belediyesi, Niksar Ticaret ve Sanayi Odası, Niksar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Niksar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ nin katkılarıyla üçüncü geleneksel Ahilik Haftası kutlamaları gerçekleştirildi. Düzenlenen programa Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan’ın yanı sıra Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman, Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, Ak Parti Tokat Milletvekilleri Av. Yusuf Beyazıt ile Av. Mustafa Arslan, CHP Tokat Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Kadim Durmaz ile İl ve ilçe daire müdürleri, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Ali Çelik, Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Fehmi Çankaya, Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Bülent Aybak, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ufuk Turhan, Niksar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkan Faruk Göze  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Ahi Pehlivan türbesinde edilen dua ile başladı. Çamiçi Yaylası'nda devam etti. Tokat Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Fehmi Çankaya’ nın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı.

Programda Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman, Ak Parti Tokat Milletvekilleri Av. Yusuf Beyazıt ile Av. Mustafa Arslan, CHP Tokat Milletvekili, TBMM İdari Amiri Kadim Durmaz’ın konuşmalarının ardından Niksar Ticaret ve Sanayi Odası, Niksar Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Niksar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifinin belirlediği ahilere plaketleri verildi.

Ödül töreninin ardından Niksar Belediyesi ve Niksar İlçe Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen güreş müsabakaları düzenlendi. Programa katılan vatandaşlara protokol üyeleri tarafından Niksar Ticaret ve Sanayi Odası, Niksar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve Onur Beton Ltd.Şti.’ nin hazırlatılan Ahi Pilavı ikram edildi.