Niksar Cevizinin Coğrafi İşaret Denetimi yapıldı.

09 Ocak 2018, 13:32

09.01.2018 NİKSAR Niksar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından tescili yaptırılan “NİKSAR CEVİZİ” nin Coğrafi işaret denetimi tamamlandı.​

Denetime, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Eğitim ve Kalite Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Altuğ Gül, Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bülent Aybak, Genel Sekreter Muttalip Altunay, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof.Dr. Yaşar Akça, Niksar Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Celal Şahin, Tokat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Yüksek Ziraat Mühendisi Serdar Gencer,  Niksar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Kayhan Argun ile üreticiler katıldı.

Denetim kapsamında, coğrafi işaretli “NİKSAR CEVİZİ” üreticileri yerinde ziyaret edildi. Üreticilere coğrafi işaretin önemi anlatılarak, tescil belgesine uygun üretim yapıp yapmadıkları hakkında denetim ve rehberlik yapıldı.