Eğitim ve öğretime gerekli önemi vermeyen toplumlar, hiç bir kazanımlarını ellerinde tutamazlar.




23 Kasım 2017, 09:20

23.11.2017 - NİKSAR Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bülent Aybak’ ın, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı,

Başkan Aybak'ın yayımladığı mesajda, Büyük Önder Atatürk"ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği"ni kabul etmesinin 89 ncu yılını, bu anlamlı günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 37 nci yılını aynı heyecan ve coşkuyla kutluyoruz.

Öğretmenler, bir toplumun geleceğini şekillendiren en önemli aktörlerdir. Ülkemizin gelişim, değişim ve kalkınmasını gerçekleştirip gelecekle ilgili hedeflerimize ulaşmada eğitim ve öğretmenin görevi çok büyüktür.  Eğitim alanına yapılacak her türlü katkı, ülkemizin refahına yönelik en büyük yatırımdır. Çünkü;

Eğitim ve öğretime gerekli önemi vermeyen toplumlar, hiç bir kazanımlarını ellerinde tutamazlar.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” demiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın öğretmenler gününü kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım.”