3. CEVİZ Çalıştayı yapıldı.




16 Ekim 2017, 14:44

Pazartesi, 16 Ekim 2017 14:44

13.10.2017 / NİKSAR Niksar Kaymakamlığı, Niksar Belediye Başkanlığı, Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile TEMA' nın katkılarıyla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu' nda “4. Ceviz Çalıştayı” düzenlendi.

Çalıştaya Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Gödekmerdan, Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Özdilek Özcan, GOP Eski rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ali Kasap, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Erarslan, NiksartsoYönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bülent Aybak, NiksartsoMeclis Başkanı Vedat Ülker,Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Özdemir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Şahin, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Namık Özdüzgün, Tema Temsilcisi Tahsin Çamkerten, İşadamları, Ceviz üreticileri ve misafirler katılmışlardır.

 

Programın açılış konuşması Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan tarafından yapıldı. Protokol konuşmalarından sonra çalıştaya konuşmacı olarak katılan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Akça “Ceviz yetiştiriciliğinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları” ve Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Sebahattin Yılmaz ise “Niksar Ekolojik şartlarının ceviz yetiştiriciliği yönünden değerlendirilmesi” konu başlıklı sunumlarını yaptılar.

 

Altın Ceviz konulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Lise ve Orta Okullar arası yarışmada sırlamaya giren öğrencilere Yönetim Kurulu Başkanımız Mahmut Bülent Aybak, Meclis Başkanımız Vedat Ülker ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Nusret Özgün tarafından hediyeleri verildi.

 

Program Ceviz ürünleri sergisi ve ceviz ürünlerinden yapılan yöresel ikramların ardından, ceviz borsası açılışının yapılması ile sona erdi.