Tokat Valisi Dr.Ömer Toraman Odamızı ziyaret etti.




07 Ağustos 2017, 15:59

Pazartesi, 07 Ağustos 2017 15:59

04.08.2017 / NİKSAR Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman Niksar Ticaret ve Sanayi odasını ziyaret etti. Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Bülent Aybak ilçede tarım ve sanayiye dayalı bir üretim olduğunu belirterek Vali Toraman'a sanayi yatırımları ile ilgili bilgi verdi.

Odamız Mehmet Şöhretoğlu Toplantı Salonun’ da işadamları ile toplantı yapan Vali Toraman, ilçenin sanayi ve ekonomisi hakkında bilgiler aldı.


Vali Toraman, burada yaptığı konuşmada, karşılıklı diyaloğun önemine değindi. Karşılıklı anlayış için gayret gösterilmesi gerektiğini ifade eden Vali Toraman, “Onun için de böyle değişik vesilelerle bir araya gelip sohbet etmekte fayda var. Sivil toplum örgütleri, odalar,  dernekler, vakıflar bunlar üyelerinin nabzını tutan, onlardan aldıkları, edindikleri intibayı kamu idarelerine aktaran yapılar. Bu yüzden de bu tip sivil toplum örgütleri, odaları, borsaları, dernekleri, vakıfları da dinlemek lazım. Onlarla sık sık bir araya gelmek lazım. Özellikle sizin üyeleriniz işadamları, tüccarlar aynı zamanda buranın üretmesi, daha fazla kalkınması için en önemli yapıları oluşturuyorlar. İşyerleriyle, fabrikalarıyla, ticarethaneleriyle bunların sayısının çoğalması, kar etmesi iyi ticaret yapmaları, iyi iş yapmaları, iyi üretim yapmaları, daha fazla istihdam yapmaları arzu edilen bir durum” dedi.

 

Tokat'ta bir tarım memleketi hüviyeti olduğunu, tarımında, ticaretinde, tarıma dayalı sanayide güzel teşebbüsler ve girişimler olduğuna dikkat çeken Vali Toraman,  onları çoğaltmak, daha etkin hale getirmek için ortak bir çaba harcamak gerektiğini kaydetti.