Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinde Niksar Cevizinin tanıtımı yapıldı.

03 Mayıs 2017, 09:21

Çarşamba, 03 Mayıs 2017 09:21

Ankara Ticaret Odası tarafından düzenlenen ATO CONGRESİUM’ da gerçekleştirilen Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'ne Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Standı ile “Niksar Cevizi” ile ilgi odağı oldu.
Niksar Ticaret ve Sanayi Odamız, Tokat, Erbaa, Niksar ve Turhal Ticaret ve Sanayi Odaları’ nın birlikte katılım sağladığı zirvede yöresel lezzetler ziyaretçilerle buluşturuldu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci, Valilerimiz, Milletvekillerimiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken gibi birçok sivil toplum örgütü lideri, siyasiler ve bürokratların yanı sıra; çok sayıda vatandaşın da ziyaret ettiği Niksar standı ile ilgili konuşan Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bülent Aybak; “Dünyada artık coğrafi işaretli ürünler pazarının hızla geliştiğini, tüketicilerin standart ürünlerden ziyade ayırt edici özelliklere sahip yerel ürünleri tercih ettiğini” ifade etti. Başkan Aybak; “Coğrafi işaretli ürünlerin diğer sınai mülkiyet haklarından üstünlüğü; tek bir üreticiyi değil belirli şartlar altında üretim yapan kişilerin tümünü birden koruması ve yerel özelliklerinden dolayı bir yöreye, bölgeye, ülkeye ait anonim ürünler olması dolayısı ile gelecek nesillere de önemli bir miras bırakılmış olacaktır” diye konuştu. Son dönemde tescil işlemlerine hız verilmiş olan coğrafi işaret çalışmalarında Tokat'ın lider kentlerden birisi olduğunu söyledi. Başkan Aybak; "Niksar Ticaret ve Sanayi Odamızın Niksar Cevizimizi, Tokattso’ nun Tokat Kebabımızı, Zile Ticaret Borsası'nın Zile Pekmezimizi ve Turhaltso' nun Yoğurtmacımızı tescil ettirmesiyle birlikte coğrafi işaret zenginliği ile dikkat çeken kentimiz için çalışmalarımız devam ediyor. Erbaatso Bağ Yaprağımızın tescilini tamamladı, belgesini almak için gün sayıyor. Yine Tokat Bileziği, Tokat Bez Sucuğu, Üzüm Tarhanası, Zile Kömesi gibi birçok üründe hazırlık çalışmaları başladı ve devam ediyor. Zirvenin ürünlerimizin ve bölgemizin tanıtımında büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Bu çalışmalara büyük emek sarf eden İlimiz ve İlçelerimizdeki Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanlarımız ve personelinin azimleri takdire şayandır. Elde edilen başarı Tokat'ın bütünüyle başarısıdır. Bu vesileyle bölgesel zenginliğimizi tescillendirerek, Tokat'ı Coğrafi İşaretler konusunda önemli bir noktaya taşıyan tüm emek sahiplerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Son Güncelleme: Çarşamba, 03 Mayıs 2017 09:35