MERSİS (MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ) DUYURUSU




17 Eylül 2014, 09:09

MERSİS (MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ) DUYURUSU Yazdır e-Posta
Çarşamba, 17 Eylül 2014 09:09

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞINCA YÜRÜTÜLEN MERSİS (MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ) PROJESİ KAPSAMINDA ŞİRKET/FİRMA KURULUŞ, DEĞİŞİKLİK VE KAPANIŞ VB. HER TÜRLÜ TİCARET SİCİLİ İŞLEMLERİ  http://mersis.gumrukticaret.gov.tr/ ÜZERİNDEN ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILMAKTADIR. TİCARET SİCİL MÜDÜRLÜĞÜMÜZE GELMEDEN ÖNCE MERSİS ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPILMALIDIR.

NOTLAR:

1) Tüm tescil işlemleri için MERSİS üzerinden e-imza ile girilmesi zorunludur. (Kuruluş ve şube açılışlarının girişinde e-imzaya gerek yoktur.) Firmaların Yeni Kayıt işlemleri dışında her türlü işlemlerini MERSİS üzerinden yapabilmesi için firma yetkililerinin elektronik imza (e-imza) sahibi olmaları gereklidir.

2) Üye kısmından yapılan TESCİL girişlerinde BAŞVURU HAZIRLA, KARAR BİLGİSİ GİRİŞİ VE ONAYA GÖNDER işlemini yapın.

3) Müdürlüğümüzce yapılan inceleme sonrası;

a) Müdürlüğümüzce onaylandı ise ( BAŞVURU TSM ONAYINDA) ibaresi yazar ve Web sitemizde yazılı evraklarla Müdürlüğümüze gelebilirsiniz.

b) Müdürlüğümüzce başvurunuz RED edilmiş ise RED gerekçesi sisteminize düşer ve ona göre düzletme işlemini yapın. Yapmış olduğunuz giriş işlemlerinin sonuçlarını mersis giriş ekranınızdan takip etmeniz gerekmektedir.