SEBZE VE MEYVE SOĞUK ZİNCİR FİNANSAL KİRALAMA DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI...




08 Ekim 2021, 00:00

SEBZE VE MEYVE SOĞUK ZİNCİR FİNANSAL KİRALAMA DESTEK PROGRAMI

Destek programından yararlanma koşulları;

Destek programlarından yararlanılabilmesi için işletmenin; Türk Ticaret Kanununda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde olması ve KBS’de kayıtlı ve aktif durumda olması gerekir. Destek programından yararlanılabilmesi için işletmenin; toptancı hallerinde faaliyet gösteren tüccar, komisyoncu meslek mensupları, sebze ve meyve taşımacılığı yapan işletmeler ile bu alanda faaliyet gösteren lojistik firma olması gerekir.

Desteklenebilecek Sektörler;

46.17.02 Yaş sebze ve meyvelerin bir ücret ve sözleşmeye dayalı olarak toptan satışını yapan

aracılar (kabzımallık ve aracı üretici birlikleri dahil)*

46.31.01 - Fındık, antep fıstığı, yer fıstığı ve ceviz toptan ticareti (kavrulmuş olanlar hariç)

46.31.02 - Taze incir ve üzüm toptan ticareti

46.31.03 - Narenciye toptan ticareti

46.31.04 - Diğer taze meyve sebze toptan ticareti (patates dahil)

46.31.05 - Zeytin (işlenmiş veya işlenmemiş) toptan ticareti

46.31.06 - Kültür mantarı toptan ticareti

49.41.01 Karayolu ile şehir içi yük taşımacılığı (gıda, sıvı, kuru yük, vb.) (gaz ve petrol

ürünleri hariç)

49.41.02 Kara yolu ile şehirler arası yük taşımacılığı (gıda, sıvı, kuru yük, vb.) (gaz ve petrol

ürünleri hariç)

49.41.03 Kara yolu ile uluslararası yük taşımacılığı (gıda, sıvı, kuru yük, vb.) (gaz ve petrol

ürünleri hariç)

Destek Üst Limit Ve Oranları;Bu destek programı kapsamında sağlanan desteğin toplam üst limiti 750.000 (yediyüzellibin)-TL’dir. Soğuk hava ünitesi için destek üst limiti 150.000 (yüzellibin) TL’dir. Destek programı kapsamında desteğe konu finansal kiralamanın vadesi ilk 6 ayı ödemesiz dönem olmak üzere azami 36 aydır.  Destek programı kapsamında işletmenin finansal kiralama faiz/kar payına sağlanacak destek oranı her bir ürün için azami 10 destek puan oranıdır.

Başvuru;Destek programına başvuru, Finansal kiralama sözleşmesi öncesinde Sebze ve Meyve Soğuk Zincir Finansal Kiralama Destek Programı Başvuru Formu ile KBS üzerinden yapılır ve onaylanır. Başvurunun işletme tarafından ilk onaylandığı tarih destek programı başvuru tarihidir

Destek programı kapsamında işletmenin, 1 (bir) adet yerli malı soğuk hava ünitesi ve/veya azami 10 (on) adet yerli malı soğutucu frigorifik kasa/ünite finansal kiralamalarında, soğuk hava ünitesi ve/veya soğutucu frigorifik kasa/ünitenin KDV hariç bedeli için finansal kiralama faiz/kar payı masrafına geri ödemesiz destek verilir.

Destek başvuruları 06 Ekim 2021 sabahı itibariyle alınmaya başlanmıştır. Şu ana kadar altı finansal kiralama kuruluşu/katılım bankası protokolü imzalamıştır. Protokol imzalayan kurum/kuruluşlar; Vakıf Finansal Kiralama, Vakıf Katılım Bankası, Halk Finansal Kiralama, Ziraat Katılım Bankası, Yapı Kredi Finansal Kiralama ve Kuveyt Türk Katılım Bankası’dır.

Başvuru ve Detaylar İçin Tıklayınız...